Грипът засяга и възрастни, и деца - характерните симптоми са висока

...
Грипът засяга и възрастни, и деца - характерните симптоми са висока
Коментари Харесай

Грипът пълни болниците: Пациентите с температура, кашлица и пневмония

Грипът визира и възрастни, и деца - характерните признаци са висока температура, кашлица и ненадейно връхлитане на вируса. 

8-годишният Йоан Даниел от Габрово се разболял преди седмица от вирусна зараза. След няколкодневно домашно лекуване обаче, се влошил и е признат в болничното заведение с майка си, споделя BULGARIA ON Air.

" Събота и неделя подвигна температура, понеделник вторник и сряда беше по-добре, само че в четвъртък се утежни и ни одобриха в болничното заведение с пневмония. Кашлица, температура и уязвимост - спеше му се непрекъснато. Ние сега лежим в детското поделение и е с двустранна пневмония ", изясни майката Десислава Илиева.

На четвъртия ден момчето към този момент е без температура и се усеща добре, даже излизат в двора на болничното заведение.

" Дават му антибиотици, урбазон, тамифлу. Ако всичко върви добре, в сряда заран би трябвало да ни изпишат. Аз съм учителка в детска градина и при нас родители споделиха, че са били заболели, само че при тях по-леко е протекло ", добави майката.

Болницата в Габрово сега е претъпкана с пациенти с затруднения след грип и Ковид-19.

" Има заболели и с потвърдена Ковид зараза, има заболели и с затруднения от грипни вируси, най-често с пневмонии. Най-много са възрастните хора, които се настаняват във вътрешно поделение, също по този начин и деца, които постъпват в детското поделение ", посочи шефът на МБАЛ – Габрово доктор Минко Михов.

В детските градини и учебните заведения не е оповестена грипна почивка, само че има засилен филтър на входа на постройките.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР